Bestaanscultuur

Bestaanscultuur.

Gezond verstand is de meester van het menselijk leven!

De overwinning op onze natuurlijk gewelddadige aard is Gnosis, de gerijpte wijsheid van Leven.

Onze eerste levensbehoefte is van natuurlijke aard; eten, drinken en onderzoeken/ontdekken van wat kan worden vastgehouden, en wat niet.

De tweede les die wij moeten leren (accepteren) is dat wij niet het lichaam zijn, maar dit lichaam met een tijdloze ziel (het karakter) bewonen:

Het karakter, dat gevoed wordt met het kopiëren van het gedrag van de ouders ‘het recht van de sterkste’ (de natuurwet) om, vervolgens, met macht-/hebzucht in een rollenpatroon van deze bestaanscultuur een persoonlijk aanvaarbare plaats in te nemen.

Het willen leven en de voortplantingsdrift legt ons verantwoordelijkheden op die een beperkend effect hebben op onze vrijheid…

Jeugdige rebellie tegen het gezag of gewoon plezier maken hebben een prijs en vragen hun tol.

Waardig, is hij/zij die zich beheerst om vanuit de bewondering niet in begeren (hebzucht) te vervallen, en de geneugten van het leven weet te doseren.

Heb je (gelijk Jezus) de macht-/hebzucht overwonnen door er gunnen, geven en vergeven voor in de plaats uit te dragen, dan zal je als waardig en nobel worden herdacht.

In deze wereld die naar leefbaarheid steeds kleiner wordt, kan wet/regelgeving weer een oplossing bieden.

Mensvriendelijker is openheid en overleg, om de “rechten van (onze verkozen) positie” te beschermen.

Wanneer het de vraag is om de maatschappij te veranderen, dan is de individuele en persoonlijke verandering naar de zielstatus ‘in Christus herboren’ boven alles aan te bevelen!

De kerk zou de oplossing moeten zijn.

Maar ja Jezus Christus is wel als Profeet herkend, en zowel bij de Islam als in de kronieken het christendom beschreven, maar niet als van GOD getuigend/komend erkend…

‘In Christus herboren’! Niet in de laatste plaats, omdat elk individu dan van blijvende gezondheid is verzekerd, dankzij, en vanwege de macht van de inwoning van de Trooster, het kunnen verjagen van lijfelijke bedreigingen als aandoeningen, pijn en ziektes.

Met de Geest van GOD, de Trooster inwonend, in de wolken.

De Geest van GOD, Jezus, kwam ons deze wijsheid 2000 jaar geleden al vertellen, maar Hij vond bij de kerk geen geloof…

Sinds de aanname van Jezus tot mijn Heer (1997) heb ik (Erik Visser) mij (met het inzetten van Jezus Naam) kunnen vrijwaren van ergernissen en ongemakken vernoemd…

De kerk, een religieuze club van GODzoekers met haar zogenaamde heilige boeken, heb ik gelukkig kunnen loslaten omdat de relatie met GOD zich niet laat vangen in regels/wetten en tradities.

De kerk als ‘zielknijpers’ zou de doelgroep kunnen zijn die de Heilsboodschap van Jezus zou kunnen uitdragen, ware het niet dat zij dan eerst hun eigen misleidende leer moeten verloochenen…

Met het opvangen van de onwetenden en geestelijk verdwaalde aardbewoners (geesten) doen zij sociaal gezien wel goed werk.

Stichting Inderdaad is geen religieuze organisatie, maar een kenniscentrum dat Internet, het World Wide Web, als podium heeft.

Ons doel; zonder te discrimineren naar volk, huidskleur of geslacht, bij de hele mensheid ‘rust en vrede in welzijn’ bewerkstelligen.

www.stichtinginderdaad.nl/word-vriend

Deel op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *