Karakters in kleur geduid.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20180620-LOGO-compact-STICHTING-INDERDAAD-300x141.jpg
De tijd gaat snel, besteed haar wel!

Doordat ik in 1986 ontdekte dat de tijd in haar bewegingen een zekere wetmatigheid had, ontdekte ik daarin de gemeenschappelijkheid met de karakters van de drie primaire kleuren. Opvolgend ben ik gaan zoeken naar parallellen en nu blijkt de koppeling van de data met onze geboortedata een ludieke vinding te zijn, dat ons persoonlijk veel praktische mogelijkheden geeft.

De uitspraken van de Heer Jezus gaven aan; dat wij wezenlijk een tijdloos karakter zijn en het lichaam door Moedernatuur is gevormd. Dat dit veel stof deed, en doet, opwaaien binnen de religieuze opvattingen zal niemand verbazen.

In relatie met de Geest van GOD werd mij in conclaaf deze zienswijze bevestigd.

Dertig jaar onderzoek heeft het bewijs geleverd dat er per verenigingssoort een kleurgroep (1 van de 6) dominant is. Zonder naamsvermelding is data verwerkt van diverse verenigingen in de sport en ook van twee verenigingen van reumapatiënten*. (*beiden gaven dezelfde kleurgroep aan!)

Het kan niet langer door de wetenschap worden ontkent dat ons bestaan door twee goden is bewerkstelligd. De Geest van een genadige GOD (Bron van Licht, Liefde en Leven) met Zijn opponent; de gewelddadige geest van duisternis, de grillige tijd-/wereldgeest Lucifer (Moedernatuur) waarmee wij zijn geboren.

De dag van een geboorte van een menselijke boreling is niet alleen het begin van een zelfstandig fysiek gaan groeien, maar blijkt ook het begin (de basis van ‘zijn’ te zijn) waarop ons karakter als basis is vastgelegd.

We kunnen dus per definitie spreken: het geboortemoment valt samen met het indalen (incarnatie) van de ziel voor de aan ons gegunde genadetijd.

Het is GOeD jezelf te ontdekken. In feite betekend het woordje ‘God’ dat.

De Leer van de Heer Jezus dat ons (onzichtbaar) karakter wezenlijk is, is een feit!

Nu tijden, lees datagegevens, wetenschappelijk kunnen worden verwerkt is het geweldig dat wij deze data kunnen gaan inzetten om karakteristieken en persoonlijke karakters (w.o. aandoeningen en gedrevenheid) met synoniemen te vergelijken…

Op deze pagina kan men zien naar welke karakteristieken de percentages (van de getraceerde kleuren) naar aanleg en voorkeuren in het basiskarakter verwijzen.

Met herkenning van het Archetype kan er meer begrip, lees waardering, komen voor elkanders verschillend karakter en verscheidene eigenschappen.

Met kennis aan het KleurID kan je dus makkelijker ‘in andermans schoenen’ gaan staan…

Vanaf het kennen van het KleurID, het doorgronden van iemands wezen in aanleg, kunnen wij die ander met meer begrip benaderen en die ander ons dus ook beter begrijpen.

Waardering, begrip, rust en vrede in saamhorigheid, daar gaan wij voor!

Jij toch ook?!

Word Vriend van Vrede en Welzijn.

Met de unieke Tool van het EGO-DNA.ID ontdekken wij, in twee* kleurnuances per geboortedatum, de verwijzingen naar de karakteristieken waarop het karakter wordt opgebouwd.

Pas op! Gaat men aan de wezenlijke aanleg/basis voorbij, dan ontstaat makkelijk op enig moment een identiteitscrisis. Dit, omdat wij bij voortgaand kopieergedrag (standaard de eerste 9 levensjaren) de favoriet van onze opvoeders trachten te kopiëren.

De getraceerde percentages (%) geven de karakter(s) aan die in dat kleurveld het sterkst als drive aanwezig zijn!

In het unieke getraceerde EGO-DNA vindt je, naast de kleurnuance, ook het KleurID opgedeeld in percentage(s) van één of meer van de aanwezige primaire kleuren.

twee* = corresponderend aan onze tijds-tellingen.

De basis:

kleurenvormingnatuurKarakter
WIT

 

BLAUW

Ontwerper

 

hemelruimte

Geest

 

kroon

dag

 

nuchter

GROEN loofverdeeld
GEELzonlichtstamprofileren
ORANJEROOD wortelslosmaken
ROSYstof/materieaardehard
VIOLET

 

ZWART
uitvoerdergeest

 

materie
donker

 

nacht

Personen, met het aangegeven percentage van een primaire kleur, hebben daarmee een sterkere link/affiniteit dan met de andere kleuren.

violetverleden, vasthouden, binden, verzameld, beschermd, gemeenschapszin, politiek, huid, nagels, veel haar, oudheden, het buitenaardse, ruimtevaart, het spirituele, sterk geheugen, behoudend, introvert, tradities, smeden, inkt, gebruikt graag technische hulpstukken als sieraden, glas en metaal, nauwkeurig, nostalgisch, instinctief, pittig, grillig, hot, nachtmens, knutselen, puzzelen
blauwhelder, ogen, blinken,  slank,  zorg, recht, cognitief, wetmatig, lucht, oppervlakkig, water, beheren, avondmens, overzien, formeel, objectief, diplomatie, luchtig, helder zien, helen, stilte, goud, nuchter, verstandelijk, afstandelijk, relativerend, disciplines, ordenend, gezag, watersport, luchtmacht, zuren, ijs
groengehoor, longen, educatie, natuur, verscheidenheid, leren, vegetatie, coachen, welzijn, milieu, beschouwend, dienend, verzorgen, zingen, verwoorden, voedzaam, flexibel, verdelen, geluid, helder horend, muziek,
geelbelichten, solistisch, bezoeken, mensgericht, showen, extrovert, open, interactief, bloemen, voortplanten, spel, humor, genotzucht, expressief, avontuurlijk, enthousiast, vruchten, elektriciteit, manifestatie, geld, reizen, transport, uitdragen, hout, gassen, overvloedig, vrijheidslievend, dagmens,  vis, zoet, rondingen, kalend, helder ruikend, dessert,
oranjeroodsmaak, vuur, vloeiend, gevoelig, emotioneel, fijnproever, verlichten, losmaken, talen, veranderlijk, impulsief, inventief, bewegend, onderzoekend, analytisch, ontwikkelen, ontbindend, actief, ambitieus, ontmoeten, vetten, soepen, sauzen, mixer, veranderen, ochtendmens, drank, zoekend, creatief, warrig, down to earth, experimenteel, sociaal, betrokken, dieren, verjongen. rebelleren
rosydoener, organiseren, lijfelijk, sociaal, zout, vlees, rond, voeten, handen, sport, grondig, massa, weetgierig, logica, vorm-/vasthoudend, daadkracht, doelgericht, ondernemend, strijdlustig, energiek, stenen, hard, warm, betrokken, affectief, helder voelend, landmacht

    NB. Gedurende 30 jaar van waarnemen blijkt dat hoe dichter de 100 % van een kleur aanwezig is, hoe meer het onderstaande t.o.v. een andere KleurID is waar te nemen:

BLAUW             bredere mond

GROEN             zgn. flaporen

GEEL                hoger voorhoofd

ORANJEROOD   vollere lippen

ROSY      zwaardere bouw

VIOLET       lagere haargrens